Glittering Comments from FLMNetwork.com
stanibiliardo
Powered By Blogger

ΤΑΙΝΙΕΣ GAMES ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΑΡΘΡΟ 1ο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

1. Η ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται από την ΕΦΟΜ .Οι αθλητές οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο των αγώνων την προκαθορισμένη ώρα έναρξης των αγώνων.

2. Ο χρόνος προθέρμανσης του κάθε αθλητή για τον πρώτο αγώνα του τουρνουά ορίζεται σε πέντε λεπτά και για κάθε επόμενο αγώνα στο ίδιο τουρνουά ορίζεται σε τρία λεπτά. Ο διαιτητής υποχρεούται να υπενθυμίζει στον κάθε αθλητή που προθερμαίνεται ότι διανύει το τελευταίο λεπτό του χρόνου προθέρμανσης του.

3. Η επιλογή σειράς για τα την εκκίνηση του παιχνιδιού γίνεται ως εξής: οι μπάλες τοποθετούνται η μεν κόκκινη στην θέση της, οι δυο άλλες μπάλες τοποθετούνται στο δεύτερο διαμάντι της μεγάλης σπόντας και στο μισό διαμάντι της μικρής σπόντας .Οι μπάλες πρέπει να διανύσουν μέχρι ένα μήκος μπιλιάρδου παραπλεύρως της μεγάλης σπόντας και ο αθλητής που θα επαναφέρει την μπάλα του πλησιέστερα στην κάτω μικρή σπόντα αναδεικνύεται νικητής και αποκτά το δικαίωμα επιλογής σειράς. Ο αθλητής που θα ξεκινήσει πρώτος τον αγώνα παίζει με την άσπρη μπάλα υποχρεωτικά.

4. Η διαδικασία για την επιλογή σειράς δεν επαναλαμβάνεται όταν :
α) όταν η μπάλα του ενός αθλητή χτυπήσει στην πάνω σπόντα και η μπάλα του άλλου αθλητή δεν έχει ακόμα τεθεί σε κίνηση
β) όταν η μπάλα του αθλητή κατευθυνόμενη προς την άνω σπόντα, ή ερχόμενη από αυτή, χτυπάει την παράπλευρη μεγάλη σπόντα .
γ) όταν η μπάλα του χτυπά την κόκκινη, εξέρχεται από το νοητό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο που ορίζεται από την κόκκινη μπάλα και τι μεσαίο από τα τρία σημάδια εκκίνησης.
δ)όταν η μπάλα του αθλητή διανύει δύο μήκη μπιλιάρδου. ε)όταν ο αθλητής υποπέσει σε εσφαλμένο χτύπημα (σπρωχτή ή χτύπημα που δεν γίνεται με το πετσάκι κ.λ.π.). Εάν αθλητής υποπέσει σε κάποιο από τα παραπάνω σφάλματα τότε ο διαιτητής δίνει την επιλογή της σειράς στον αντίπαλο.

5. Επαναλαμβάνεται η διαδικασία για την επιλογή σειράς όταν :
α)και οι δύο αθλητές κάνουν κάποιο από τα σφάλματα της παρ. 4.
β) και οι δυο μπάλες έχουν την ίδια απόσταση από την κάτω μικρή σπόντα, μετά από έγκυρα χτυπήματα.

6. Η εκκίνηση του παιχνιδιού είναι ιδία σε όλα τα στυλ του αθλήματος. Ο διαιτητής τοποθετεί τις μπάλες των αθλητών στα προκαθορισμένα σημάδια που υπάρχουν επάνω στο μπιλιάρδο. Σε όλα τα αγωνίσματα στην αρχική καραμπόλα η μπάλα του παίκτη πρέπει πρώτα να έρθει σε επαφή με την κόκκινη μπάλα πριν να προσκρούσει σε κάποια σπόντα ή στην μπάλα Νο 3 (του αντιπάλου).

7. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε αγώνισμα (στυλ) διεξάγεται σε σετ οι παίκτες διατηρούν την μπάλα τους σε όλη την διάρκεια του, ανεξάρτητα με το ποιος αθλητής παίζει πρώτος, στο σετ(σε κάθε σετ η αρχική καραμπόλα παίζεται εναλλάξ από τους παίκτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: