Glittering Comments from FLMNetwork.com
stanibiliardo
Powered By Blogger

ΤΑΙΝΙΕΣ GAMES ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Άρθρο 16ο ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ - ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

1. Στην οργάνωση των κατηγοριών των αγωνισμάτων προβλέπεται η συμμετοχή αθλητών ως επιλαχόντων υποχρεωτικά για τη συμπλήρωση του αριθμού των θέσεων της κατηγορίας. Συνεπεία τούτου, αθλητές κατώτερης κατηγορίας διατίθενται για την συμπλήρωση θέσεων ανώτερης κατηγορίας είτε γιατί αυτές κενώθηκαν λόγω μη συμμετοχής για οποιονδήποτε λόγο των αθλητών που τις έχουν καταλάβει.

2. Όπου στο παρόν αναφέρεται ο όρος "Μαίανδρος" ή "φιδάκι" εννοούνται οι τρόποι ανάπτυξης και σχηματισμού των "πουλ" (pool) ή των "πυραμίδων" αθλητών. Πρόκειται, στην ουσία, περί αριθμοσυστημάτων ή αριθμητικών ακολουθιών που διασφαλίζουν την ισοκατανομή των αθλητών, από πλευράς δυναμικότητας, στα pool ή τις πυραμίδες (βλ. προσάρτημα).

3. Τα υλικά και τα όργανα διεξαγωγής των αγώνων είναι της απολύτου επιλογής της Ε.Φ.Ο.Μ., με την προϋπόθεση ότι είναι εγκεκριμένα από τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες, ενδεικτικά: η τσόχα Granito Α΄, η τσόχα Simonis Rapido με αποδεκτό το σποντόπανο Simonis 585 ή Granito Latina, οι μπάλες Super Aramith de Luxe ή Tournament. Όσον αφορά τις μάρκες τραπεζιών μπιλιάρδων αγώνων δεν ανακύπτει ζήτημα αφού, τα μεν εισαγόμενα τραπέζια είναι διεθνούς φήμης, τα δε εγχώρια τραπέζια είναι εφάμιλλα των εισαγομένων.
Όμως και τα δύο πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως γραφίτη πάχους 4½ cm και σποντολάστιχα Cleber ή Artemis. Στο τραπέζι του Αμερικανικού μπιλιάρδου οι αποδεκτές διαστάσεις τσέπης (table΄s pocket) είναι, για την:

Α. Γωνιακή τσέπη: Εμπρόσθιο άνοιγμα (front width) 125mm - 135mm

Οπίσθιο άνοιγμα (back width) 105mm - 115mm

Βάθος τσέπης (pocket depth) 35mm - 40mm
Β. Μεσαία τσέπη: Εμπρόσθιο άνοιγμα (front width) 135mm - 145mm

Οπίσθιο άνοιγμα (back width) 110mm - 120mm

Βάθος τσέπης (pocket depth) 5mm - 10mm


Άρθρο 17ο ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Ένας αθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Μ., εφόσον: Τυπικά:
α) Έχει νομίμως εγγραφεί στη δύναμη σωματείου - μέλους της Ε.Φ.Ο.Μ.
β) Έχει θεωρημένο αθλητικό δελτίο για την διανυομένη αγωνιστική περίοδο με Αριθμό Μητρώου αθλητών Ε.Φ.Ο.Μ., που φέρει και ιατρική βεβαίωση 2 εξαμήνων.
γ) Δεν έχει ανασταλεί η ιδιότητα του σωματείου-μέλους της Ε.Φ.Ο.Μ στο οποίο νομίμως εγγράφηκε, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Ουσιαστικά:
δ) Δεν είναι τιμωρημένος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Μ. ή από το Πειθαρχικό Όργανο του σωματείου του με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής σε αγώνες.
ε) Έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην κατηγορία του αγωνίσματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 17 § 5 και 19 § 3 του παρόντος Κανονισμού.
στ) Έχει υποβληθεί δήλωση συμμετοχής του εκ του σωματείου του στις αποκλειστικές προθεσμίες υποβολής συμμετοχών που καθορίζονται από την Ε.Φ.Ο.Μ. και ζ) Φέρει μαζί του κατά τη διάρκεια των αγώνων το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, εφόσον διαθέτει τέτοιο, ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

3. Οι πρωταθλητές όλων των αγωνισμάτων που έχουν αποχή τουλάχιστον δυο ετών έχουν δικαίωμα να επανέλθουν στην Α΄ κατηγορία του οικείου αγωνίσματος.
Μετά από δυο χρόνια επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία παίκτες που δεν έχουν πάρει Πρωτάθλημα Ελλάδος αλλά έχουν επιτύχει Γ.Μ.Ο μετά το 1996-97 σε δυο φάσεις τουλάχιστον (ή 3 αγώνες για πυραμίδα) για τις τρίσποντες πάνω από 1,000 για το ελεύθερο πάνω από 50,000 για το cadre 47/2 πάνω από 30,000 για το cadre 47/1 πάνω από 20,000 για το cadre 71/2 πάνω από 25,000 για τη σπόντα πάνω από 5,000.
Επιπλέον συμμετέχουν στην Α΄ Κατηγορία αθλητές ξένων Εθνικών Πρωταθλημάτων οι οποίοι αποδεδειγμένα (βεβαιώσεις ξένων Εθνικών ή Διεθνών Ομοσπονδιών) έχουν συμμετάσχει την τελευταία διετία στην Α΄ Κατηγορία της χώρας στο οικείο αγώνισμα.

4. Από κάθε κατηγορία προβιβάζονται στην αμέσως ανώτερη κατηγορία του ιδίου αγωνίσματος ο αριθμός αθλητών που προβλέπεται σε κάθε αγώνισμα.

5. Οι καταταγμένοι αθλητές έχουν δικαίωμα ν΄ αγωνιστούν μόνο στην κατηγορία του αγωνίσματος που έχουν καταταχθεί.
Οι ακατάτακτοι αθλητές έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν maximum στην Δ΄ Κατηγορία ελεύθερου, στην Γ΄ Κατηγορία straight (14/1), στην Ε΄ Κατηγορία Τρισπόντων, στην Γ΄ Κατηγορία cadre και στην Δ΄ Κατηγορία των 8ball και 9ball.

6. Υποβιβασμός αθλητή: Αθλητής υποβιβάζεται, κατά μία κατηγορία, εφόσον:
α) Περιλαμβάνεται στον αριθμό αθλητών που υποβιβάζονται από την κατηγορία, βάσει της κατάταξής του.
β) Δεν δηλώνεται στην κατηγορία του.
γ)Στις περιπτώσεις που ορίζει το άρθρο 6

7. Προβιβασμός αθλητή:
Αθλητής προβιβάζεται, κατά μία κατηγορία, εφόσον:
α) Περιλαμβάνεται στον αριθμό αθλητών που προβιβάζονται από την κατηγορία που ανήκουν στο συγκεκριμένο αγώνισμα, βάσει της κατάταξής του.

8. Στασιμότητα αθλητή:
Αθλητής μένει στάσιμος εφόσον :
α) Δεν επιτυγχάνει τον προβιβασμό του στην αμέσως ανώτερη κατηγορία ή τον υποβιβασμό του στη αμέσως κατώτερη λόγω της θέσης που κατέλαβε στην Τελική Κατάταξη του αγωνίσματος

9. Χρονικό όριο εκτέλεσης: (συμπεριλαμβανομένης και της προετοιμασίας του παίκτη πριν την εκτέλεση). Για τα αγωνίσματα του Γαλλικού Μπιλιάρδου καθιερώνεται για τους αγωνιζόμενους αθλητές το χρονικό όριο εκτέλεσης των πενήντα δευτερολέπτων (50 sec) για τις τρίσποντες και τριάντα δευτερόλεπτα ( 30 sec ) για τα αγωνίσματα του σερί.

Η ειδοποίηση από τον διαιτητή δίνεται 10 (δέκα) δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του χρόνου.
Για όλα τα αγωνίσματα του Αμερικάνικου Μπιλιάρδου καθιερώνεται για τους αγωνιζόμενους αθλητές το χρονικό όριο εκτέλεσης των τριάντα πέντε δευτερολέπτων (35 sec).
Η ειδοποίηση από τον διαιτητή δίνεται 10 (δέκα) δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του χρόνου. Η τήρηση των χρονικών ορίων εκτέλεσης θα ελέγχεται από χρονόμετρα. Αν δεν υπάρχουν χρονόμετρα η επιβολή χρόνου είναι στην διακριτική ευχέρεια των διοργανωτών .
Ο χρόνος μετράει για τον καθένα αθλητή όταν ο αντίπαλος κάτσει στην θέση του. Εξτρα χρόνο μπορεί να ζητήσει ο κάθε αθλητής για τις τρίσποντες 3 φορές σε κάθε αγώνα ή μία φορά σε κάθε σετ , 3 φορές στο ελεύθερο και στο cadre 47/2, 5 φορές στα υπόλοιπα αγωνίσματα . Στο αμερικάνικο 1 φορά σε κάθε παιχνίδι για το 8 ball-9 ball και μια φορά σε κάθε τρίγωνο στο straight. Υποχρεωτικά θα υπάρχει χρόνος στην περίπτωση που οι αγώνες μεταδίδονται από την τηλεόραση.


10. Καθορισμός τρόπου κατάταξης αθλητών ανά κατηγορία .

Α) Στα αγωνίσματα του γαλλικού και του αμερικάνικου μπιλιάρδου οι αθλητές κατατάσσονται σε κατηγορίες σύμφωνα με την αύξουσα αριθμητική σειρά κατάταξης στα πρωταθλήματα.

Β) Ο αριθμός των αθλητών που θα απαρτίζουν τις κατηγορίες θα είναι συγκεκριμένος και ούτε θα μεταβάλλεται στην περίπτωση που οι πρωταθλητές κάποιου αγωνίσματος παίξουν μετά από δύο χρόνια .

Γ) Η άνοδος και η κάθοδος των αθλητών στις κατηγορίες θα γίνεται μόνο με βάση τους συγκεκριμένους αριθμούς κατάταξης οι οποίοι θα πρέπει να έχουν καθορισθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Δ) Η άνοδος στα αγωνίσματα θα επιβεβαιώνεται με την συμμετοχή των αθλητών στην επόμενη κατηγορία στη διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου υποχρεωτικά.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2005-2006 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ


ΤΡΙΣΠΟΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ CADRE 47/2

αριθ προβ.-υποβιβ. αριθ προβ.-υποβιβ. αριθ προβ.- υποβιβ.
Α΄ ΚΑΤ. 12 +/- 6 8 +/- 4 8 +/- 4
Β΄ ΚΑΤ. 24 +/- 12 12 +/- 6 12 +/- 6
Γ΄ ΚΑΤ. 36 +/- 18 18 +/- 9 Όλοι οι υπόλοιποι
Δ΄. ΚΑΤ. 48 +/- 24 Όλοι οι υπόλοιποι
Ε΄ ΚΑΤ. Όλοι οι υπόλοιποι

CADRE 47/1 - CADRE 71/2 - ΣΠΟΝΤΑ 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 6 6 Ζ. STRAIGHT (14/1) – H. 8 BALL - Θ. 9 BALL 2005-2006 2005-2006 2005-2006 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8 8 8 2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 16 16 16 3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Υπόλοιποι 32 32 4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ << Υπόλοιποι Υπόλοιποι
ΑΡΘΡΟ 18ο ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΡΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΣΠΟΝΤΩΝ

Α. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Το αγώνισμα του ελευθέρου απαρτίζεται από 4 κατηγορίες.
Στην Δ΄ Κατηγ. συμμετέχει άγνωστος αριθμός αθλητών γιατί έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι ακατάτακτοι. Από την Δ' στην Γ΄ Κατηγ. ανεβαίνουν 9 αθλητές.
Στην Γ΄ περιμένουν 18 αθλητές που μαζί με αυτούς που ανέβηκαν σχηματίζουν σύνολο 27 αθλητών που αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (9 x 3). Από αυτούς υποβιβάζονται οι 9 τρίτοι, προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 9 πρώτοι και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι και γίνονται 15 αθλητές (5 x 3).
Από αυτούς προκρίνονται οι 5 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι, σχηματίζοντας σύνολο 9 αθλητών (3 x 3). Εξ αυτών προβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία οι 3 πρώτοι και οι 3 δεύτεροι , σύνολο 6 αθλητών.
Στην Β΄ Κατηγ. περιμένουν 12 αθλητές που μαζί με τους 6 που ανέβηκαν από την Γ΄ σχηματίζουν σύνολο 18 αθλητών (6 x 3) που αγωνίζονται στον γύρο που αποκαλείται προκριματικά Αθήνας.
Από αυτούς, οι 6 τρίτοι πέφτουν κατηγορία, προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 6 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι για τα τελικά της Β΄ Κατηγ.
Στους 10 αθλητές των Αθηνών προστίθενται οι 8 της περιφέρειας και γίνονται 18 αθλητές (6 x 3). Από αυτούς προκρίνονται οι 6 πρώτοι και οι 3 καλύτεροι δεύτεροι, σύνολο 9 αθλητές (3 x 3).
Εξ αυτών προβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία οι 3 πρώτοι και 1 καλύτερος δεύτερος.
Αν δεν συμμετέχουν αθλητές από την περιφέρεια, τότε οι 12 αθλητές που περιμένουν στην κατηγορία μαζί με τους 6 που ανέβηκαν από την Γ΄ γίνονται 18 (6 x 3).
Από αυτούς οι 6 τρίτοι υποβιβάζονται, προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 6 πρώτοι και οι 3 καλύτεροι δεύτεροι. Οι 9 αυτοί αθλητές αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (3 x 3).
Από αυτούς προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 3 πρώτοι και οι 3 δεύτεροι, σύνολο 6 (2 x 3). Εξ αυτών προβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία οι 2 πρώτοι από κάθε πουλ.
Στην Α΄ Κατηγ. περιμένουν 8 αθλητές που μαζί με τους 4 που ανέβηκαν από την Β΄ Κατηγ. σχηματίζουν ένα σύνολο 12 αθλητών (4 x 3).
Από αυτούς οι 4 τρίτοι υποβιβάζονται, οι τέσσερις πρώτοι και οι 2 καλύτεροι δεύτεροι προκρίνονται στην επόμενη φάση, οι υπόλοιποι 2 δεύτεροι παραμένουν στην κατηγορία. Οι 6 προκριθέντες αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (2 x 3). Από αυτούς προκρίνονται οι 2 πρώτοι από κάθε πουλ, σύνολο 4 αθλητές.
Αυτοί αγωνίζονται μεταξύ τους νοκ-άουτ χιαστί (ο 1ος του 1ου πουλ με τον 2ο του 2ου πουλ κ.λ.π) και οι νικητές παίζουν τελικό για την κατάκτηση της πρώτης και της δεύτερης θέσης του γύρου.

Β. CADRE 47/2
Το αγώνισμα αυτό απαρτίζεται από 3 Κατηγορίες.
Στην Γ΄ Κατηγ. συμμετέχει άγνωστος αριθμός αθλητών γιατί συμμετέχουν και οι ακατάτακτοι. Από την Γ΄ Κατηγ. στην Β΄ Κατηγορία ανεβαίνουν 6 αθλητές.
Στην Β΄ Κατηγ. περιμένουν 12 αθλητές που μαζί με τους 6 που ανέβηκαν από την Γ΄ σχηματίζουν σύνολο 18 αθλητών (6 x 3) που αγωνίζονται στον γύρο που αποκαλείται προκριματικά Αθήνας.
Από αυτούς, οι 6 τρίτοι πέφτουν κατηγορία, προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 6 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι για τα τελικά της Β΄. …………..η συνέχεια του πρωταθλήματος όπως Β΄ και Α΄ Κατηγ. Ελευθέρου.

Γ. CADRE 47/1 – 71/2
Τα αγωνίσματα αυτά γίνονται σε 1 κατηγορία. Σε αυτή την Κατηγορία έχουμε 6 παραμένοντες συν αυτούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής από την Α΄ Κατηγ. Ελευθέρου, την Α΄ Κατηγ. 47/2 και την Α΄ Κατηγ. 71/2. Ο συνολικός αριθμός αθλητών αγωνίζεται σε τριάρα πουλ.
Αν δεν είναι πολλαπλάσιος του 3 αυτός ο αριθμός, τότε στον Α΄ γύρο περνάνε άνευ αγώνος στην επόμενη φάση ο 1ος ή και ο 2ος της περσινής κατάταξης.

Δ. ΣΠΟΝΤΑ
Το αγώνισμα αυτό διεξάγεται σε 1 κατηγορία. Σε αυτή την Κατηγορία έχουμε 6 παραμένοντες συν αυτούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής από την Α΄ Κατηγ. Ελευθέρου, την Α΄ Κατηγ. 47/2, το 47/1, το 71/2 και επιπλέον των αθλητών της Α΄ Κατηγ. Τρισπόντων.
Ο συνολικός αριθμός αθλητών αγωνίζεται σε τριάρα πουλ. Αν δεν είναι πολλαπλάσιος του 3 τότε περνάνε άνευ αγώνος στην επόμενη φάση ο 1ος ή και ο 2ος της περσινής κατάταξης.

Ε. ΤΡΙΣΠΟΝΤΕΣ
Το αγώνισμα αυτό απαρτίζεται από 5 κατηγορίες. Στην Ε΄ Κατηγ. συμμετέχει άγνωστος αριθμός αθλητών γιατί συμμετέχουν και οι ακατάτακτοι. Από την Ε΄ στην Δ΄ ανεβαίνουν 24 αθλητές.
Στην Δ΄ περιμένουν 48 αθλητές που μαζί με τους 24 που ανέβηκαν από την Ε΄ σχηματίζουν ένα σύνολο 72 αθλητών που αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (24 x 3).
Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 24 πρώτοι και οι 12 καλύτεροι δεύτεροι, οι υπόλοιποι 12 δεύτεροι παραμένουν στην Κατηγορία και οι 24 τρίτοι υποβιβάζονται.
Στην επόμενη φάση σχηματίζεται σύνολο 36 αθλητών που αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (12 x 3). Από αυτούς προβιβάζονται στην επόμενη Κατηγορία οι 12 πρώτοι και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι, σύνολο 18 αθλητών (6 x 3) ενώ οι υπόλοιποι έξι δεύτεροι και οι 12 τρίτοι παραμένουν στην Δ΄ Κατηγορία.
Στην Γ΄ Κατηγ. περιμένουν 36 αθλητές που μαζί με τους 18 που ανέβηκαν από την Δ΄ Κατηγ. σχηματίζουν ένα σύνολο 54 αθλητών που αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (18 x 3).
Από αυτούς υποβιβάζονται οι 18 τρίτοι, προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 18 πρώτοι και οι 9 καλύτεροι δεύτεροι, οι υπόλοιποι 9 δεύτεροι παραμένουν στην Κατηγορία.
Από το σύνολο των 27 αθλητών που σχηματίζεται (9 x 3) προκρίνονται οι 9 πρώτοι και οι 9 δεύτεροι στην επόμενη φάση, οι 9 τρίτοι παραμένουν στην Κατηγορία.
Από το σύνολο των 18 αθλητών που σχηματίστηκε (6 x 3) προβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία οι 6 πρώτοι και οι 6 δεύτεροι ενώ οι 6 τρίτοι παραμένουν στην Κατηγορία.
Στην Β΄ Κατηγ. περιμένουν 24 αθλητές που μαζί με τους 12 που ανέβηκαν από την Γ΄ Κατηγ. σχηματίζουν ένα σύνολο 36 αθλητών (12 x 3) που αγωνίζονται στον γύρο που αποκαλείται προκριματικά Αθήνας.
Από αυτούς τους 36 αθλητές (12 x 3) προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 12 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι, οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι παραμένουν στην Κατηγορία και οι 12 τρίτοι υποβιβάζονται.
Στο σύνολο των 16 αθλητών που σχηματίζεται προστίθενται οι 8 της περιφέρειας δημιουργώντας ένα σύνολο 24 αθλητών (8 x 3). Από αυτούς προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 8 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι, σύνολο 12 (4 x 3). Εξ αυτών προβιβάζονται στην επόμενη Κατηγορία οι 4 πρώτοι και οι 2 καλύτεροι δεύτεροι.
Αν δεν συμμετέχουν αθλητές από την περιφέρεια, τότε οι 24 της Β΄ Κατηγ. μαζί με τους 12 αθλητές που ανέβηκαν από την Γ΄ Κατηγ. δημιουργούν ένα σύνολο 36 αθλητών που αγωνίζονται σε τριάρια πουλ (12 x 3).
Από αυτούς προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 12 πρώτοι και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι, σύνολο 18 αθλητές, οι υπόλοιποι 6 δεύτεροι παραμένουν στην Κατηγορία και οι 18 τρίτοι υποβιβάζονται. Από τους 18 αθλητές (6 x 3) προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 6 πρώτοι και οι 3 καλύτεροι δεύτεροι, σύνολο 9 αθλητές, οι υπόλοιποι 3 δεύτεροι και οι 6 τρίτοι παραμένουν στην Κατηγορία.
Από αυτούς τους 9 αθλητές (3 x 3) προβιβάζονται στην επόμενη Κατηγορία οι δυο πρώτοι κάθε πουλ, σύνολο 6 αθλητές και οι υπόλοιποι 3 παραμένουν στην Κατηγορία.
Αν ο αριθμός των συμμετεχόντων από την περιφέρεια δεν είναι πολλαπλάσιος του 3, τότε περνάνε ανάλογος αριθμός από τους χειρότερους εννέα δεύτερους.
Στην Α΄ Κατηγ. περιμένουν 12 αθλητές που μαζί με τους 6 που ανέβηκαν από την Β΄ Κατηγ. σχηματίζουν ένα σύνολο 18 αθλητών (6 x 3).
Από αυτούς οι 6 πρώτοι και 3 καλύτεροι δεύτεροι προκρίνονται στην επόμενη φάση. Οι υπόλοιποι 3 δεύτεροι παραμένουν κατηγορία και οι 6 τρίτοι υποβιβάζονται.
Από αυτούς τους 9 αθλητές (3 x 3) προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 3 πρώτοι και οι 3 δεύτεροι ενώ οι 3 τρίτοι παραμένουν στην Κατηγορία.
Από τους 6 προκριθέντες (2 x 3) συνεχίζουν στην επόμενη φάση οι δύο (2) πρώτοι κάθε πουλ και οι δύο (2) τρίτοι παραμένουν στην Κατηγορία.
Οι 4 που προκρίθηκαν αγωνίζονται μεταξύ τους σε ματς νοκ-άουτ (χιαστί 1ος/Α – 2ος/Β και 2ος/Α – 1ος/Β) και οι νικητές πάνε στον τελικό.

Άρθρο 19ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ

Α. 1. αγώνισμα του 9 Ball (εννιάμπαλο).

Δ΄ Κατηγορία

7 νικηφόρα παιχνίδια
Γ΄ Κατηγορία

7 νικηφόρα παιχνίδια
Β΄ Κατηγορία

9 νικηφόρα παιχνίδια
Α΄ Κατηγορία

11 νικηφόρα παιχνίδια-τελική φάση (οκτάδα)13
Κατηγορία νέων

9 νικηφόρα παιχνίδια
Κατηγορία παίδων

7 νικηφόρα παιχνίδια
Κατηγορία γυναικών

7 νικηφόρα παιχνίδια

Το Εθνικό Πρωτάθλημα 9 Ball της Α΄ Κατηγορίας διεξάγεται σε (2) γύρους

2. αγώνισμα του 8 Ball (οκτάμπαλο).
Δ΄ Κατηγορία

5 νικηφόρα παιχνίδια
Γ΄ Κατηγορία

6 νικηφόρα παιχνίδια
Β΄ Κατηγορία

8 νικηφόρα παιχνίδια
Α΄ Κατηγορία

9 νικηφόρα παιχνίδια-τελική φάση (οκτάδα ) 11
Κατηγορία νέων

8 νικηφόρα παιχνίδια
Κατηγορία παίδων

6 νικηφόρα παιχνίδια
Κατηγορία γυναικών

5 νικηφόρα παιχνίδια

Το Εθνικό Πρωτάθλημα 8 Ball της Α΄ Κατηγορίας διεξάγεται σε (2) γύρους
3. αγώνισμα του straight (14/1) ή συνεχούς.
Γ΄ Κατηγορία 50 πόντοι
Β΄ Κατηγορία 75 πόντοι
Α΄ Κατηγορία 100 πόντοι – 125 πόντοι η 8άδα
Κατηγορία νέων 75 πόντοι
Κατηγορία παίδων 50 πόντοι
Κατηγορία γυναικών 50 πόντοι

Το Εθνικό Πρωτάθλημα 14/1 της Α΄ Κατηγορίας διεξάγεται σε ένα (1) γύρο.


Στα αθλήματα 8ball-9ball ανδρών μετά το τέλος των 2 γύρων οι 8 πρώτοι αθλητές παίζουν στην τελική φάση με σύστημα διπλού νοκ-άουτ για την ανάδειξη πρωταθλητή.
Το ίδιο σύστημα ακολουθούμε και στο πρωτάθλημα γυναικών όσον αφορά το 9ball.
Στο 8ball η πρωταθλήτρια βγαίνει με το τέλος των 2 γύρων . Στα πρωταθλήματα παίδων και νέων έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι θα έχουν την δυνατότητα (ηλικίας )να εκπροσωπούν την χώρα μας στο αντίστοιχο πανευρωπαϊκό.

Β.
1. Τα αγωνίσματα του Αμερικάνικου διοργανώνονται ετησίως και στην Περιφέρεια αλλά και στο Ν. Αττικής με το σύστημα "πυραμίδα διπλού νοκ-άουτ (pyramid double Knock-out).
2. Καθορισμός τρόπου κατάταξης αθλητών ανά κατηγορία.
Στα αγωνίσματα των 8 Ball - 9 Ball προβιβάζονται από την 4η κατηγορία 32 αθλητές από την 3η κατηγορία στην 2η κατηγορία 16 αθλητές ενώ οι παραμένοντες αθλητές στην Α΄ Κατηγορία είναι οι οκτώ (8) πρώτοι.
Διεξάγεται η 2η μέχρι να μείνουν 16 και 16 από περιφέρεια, το σύνολο 32 αθλητές. Ανεβαίνουν στην Α΄ κατηγορία οι 8 πρώτοι. Ο αριθμός των αθλητών που απαρτίζουν τις Δ΄, Γ΄, Β΄ και Α΄ Κατηγορίες κάθε αγωνίσματος Αμερικάνικου μπιλιάρδου είναι κλειστός (numerous clausus).
Οι Δ΄ Κατηγορίες απαρτίζονται από όσους ανήκουν σε αυτές χωρίς αριθμητικό περιορισμό.
Οι Γ΄ κατηγορίες από 32 αθλητές.
Οι Β΄ κατηγορίες από 16 αθλητές.
Οι Α΄ κατηγορίες από 8 αθλητές.
Η βαθμολόγηση των αθλητών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα που συντίθενται από δύο ή περισσότερους γύρους και η ανακήρυξη του Πρωταθλητή της Κατηγορίας του αγωνίσματος, γίνεται όμοια όπως και στα αγωνίσματα του Γαλλικού.

Στο αγώνισμα του STRAIGHT προβιβάζονται από την Γ΄ κατηγορία 16 αθλητές και παίζουν μέχρι να μείνουν 16 και 16 από την περιφέρεια, το σύνολο 32 αθλητές .
Ανεβαίνουν Α΄ κατηγορία οι 8 πρώτοι. Ο αριθμός που απαρτίζεται η Γ΄ κατηγορία είναι με όσους υπάρχουν. Η Β΄ κατηγορία απαρτίζεται από 16 αθλητές .
Και η Α΄ κατηγορία από 8 αθλητές

3. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων αθλητών, για την κατάταξη ή και για την πρόκρισή τους στον εκάστοτε γύρο λαμβάνονται υπόψη, κατά σειρά, τα ακόλουθα κριτήρια: α) ο αθλητής που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ κερδισμένων και χαμένων παιχνιδιών του (games), β) ο αθλητής με τις περισσότερες νίκες.

4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων αθλητών που προέκυψε από την Τελική Κατάταξη δύο ή περισσότερων γύρων, για την κατάταξή τους (π.χ. πρωταθλητής, δευτεραθλητής, κλπ) λαμβάνονται υπόψη, κατά σειρά, τα ακόλουθα κριτήρια:
α) ο αθλητής με τις περισσότερες συνολικά νίκες μπροστά.
β) ο αθλητής που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ κερδισμένων και χαμένων παιχνιδιών του (games),Τόσο τα κριτήρια της παραγράφου 3 όσο και της παρούσης είναι μεταβλητά μόνον με απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Μ.

5. Σε περίπτωση μη συμμετοχής κάποιου αθλητή η θέση συμπληρώνεται από την παρακάτω κατηγορία 6. Στο άθλημα του 9 BALL-8 BALL που διεξάγεται σε 2 γύρους, όποιος αθλητής πέφτει από την Α΄ κατηγορία, κρατάει την βαθμολογία του 7. Σε όλα τα αγωνίσματα του αμερικάνικου το τρίγωνο το στήνει ο χαμένος κάθε παιχνιδιού και έχει δικαίωμα να το ελέγξει ο αθλητής που σπάει.

Άρθρο 20ο
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ι. ΤΡΙΣΠΟΝΤΕΣ

Ε΄ Κατηγορία
1.Κατά τα προεκτεθέντα διεξάγονται Πρωταθλήματα Ε΄ Κατηγορίας στις πόλεις κάθε περιφέρειας όπου υπάρχουν σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Μ. και στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
α) όσοι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία βάσει της αριθμητικής τους κατάταξης
β) οι ακατάτακτοι (νέοι) αθλητές.

2. Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος έχουμε αριθμητική άνοδο

Δ΄ Κατηγορία
1. Διεξάγονται Πρωταθλήματα Δ΄ κατηγορίας στις πόλεις κάθε περιφέρειας όπου υπάρχουν σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Μ. στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
α) όσοι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία βάσει της αριθμητικής τους κατάταξης
β) όσοι προβιβάστηκαν από την Ε΄ Κατηγορία.

2. Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος έχουμε αριθμητική άνοδο

Γ΄ Κατηγορία
1. Διεξάγονται Πρωταθλήματα Γ΄ κατηγορίας στις πόλεις κάθε περιφέρειας όπου υπάρχουν σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Μ. στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
α) όσοι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία βάσει της αριθμητικής τους κατάταξης
β) όσοι προβιβάστηκαν από την Δ΄ Κατηγορία.

2. Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος έχουμε αριθμητική άνοδο

Β΄ Κατηγορία
1. Διεξάγονται Πρωταθλήματα Β΄ κατηγορίας στις πόλεις κάθε περιφέρειας όπου υπάρχουν σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Μ. στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής :
α) όσοι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία βάσει της αριθμητικής τους κατάταξης
β) όσοι προβιβάστηκαν από την Γ΄ Κατηγορία

2. Με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος έχουμε αναλογική συμμετοχή στην Β΄ κατηγορία ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Α΄ Κατηγορία
Διεξάγεται ενιαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας με το σύστημα "πυραμίδα διπλού νοκ-άουτ" (pyramid double knock-out) δέκα έξι (16) αθλητών, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
α) όσοι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία βάσει της αριθμητικής τους κατάταξης
β) όσοι κατατάχτηκαν στις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Κατάταξης της Β΄,

ΙΙ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ - CADRE 47/2

Ακολουθείται η ίδια διαδικασία έχοντας υπόψη ότι υπάρχει Γ΄ Κατηγορία στο αγώνισμα του CADRE 47/2 και Δ΄ κατηγορία στο αγώνισμα του ελευθέρου.
Στην Α΄ κατηγορία διεξάγεται ενιαίο πανελλήνιο πρωτάθλημα με το σύστημα πουλ 12 αθλητών στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής:
α) όσοι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία βάσει της αριθμητικής τους κατάταξης
β) όσοι κατατάχτηκαν στις θέσεις 1 έως και 4 της Τελικής Κατάταξης της Β΄

ΙΙI. CADRE 47/1-CADRE 71/2- ΣΠΟΝΤΑ

Τα παραπάνω αθλήματα δεν διεξάγονται στην περιφέρεια.


Άρθρο 21ο Αγωνίσματα Αμερικάνικου 8BALL-9BALL-STRAIGHT (14/1)

1. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τις τρίσποντες με την διαφορά ότι ο αριθμός των προβιβαζομένων αθλητών ορίζεται μόνο από την κατά αύξοντα αριθμό σειρά κατάταξής τους

2. Εκ των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων που διοργανώνονται στις περιλαμβανόμενες στα διοικητικά όρια των περιφερειών πόλεις π.χ. Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Πάτρα, Κόρινθος, Καλαμάτα, Λαμία κ.λ.π. προκρίνεται αριθμός αθλητών ανάλογος με τον αριθμό των συμμετοχών κατά πόλη και κατά περιφέρεια συγκεντρωτικός.
Ο επιμερισμός γίνεται μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης συμμετοχών.
Συνολικώς προκρίνονται δέκα έξι (16) αθλητές από όλες τις περιφέρειες και δέκα έξι (16) από το Ν. Αττικής που σχηματίζουν σύνολο τριάντα δύο (32) αθλητών που αγωνίζονται στην τελική φάση της Β΄ Κατηγορίας.
Η τελική αυτή φάση διεξάγεται εντός τριών (3) ημερών στην αγωνιστική έδρα της Ε.Φ.Ο.Μ. και οι οκτώ (8) πρώτοι αθλητές της τελικής κατάταξης προβιβάζονται στην ανώτατη Κατηγορία.

3. Τα πρωταθλήματα των αγωνισμάτων του 8 ball και του 9 ball όπως προκύπτει και από τον πίνακα του άρθρου 20 του παρόντος Κανονισμού, διεξάγονται σε τέσσερις (4) κατηγορίες ενώ το πρωτάθλημα του αγωνίσματος του straight (14/1) διεξάγεται σε τρεις (3) κατηγορίες.

4. Τα πρωταθλήματα των παραπάνω αγωνισμάτων στις κατηγορίες νέων, παίδων και γυναικών διεξάγονται στις περιφέρειες όταν και όπου ο αριθμός των υποβληθεισών συμμετοχών ξεπερνά τις οκτώ (8) και μόνον τότε.
Ο αριθμός των προκρινόμενων αθλητών για τις τελικές φάσεις των δεκαεξάδων που διεξάγονται στην αγωνιστική έδρα της Ε.Φ.Ο.Μ. είναι όμοια ανάλογος και επιμερίζεται όπως στην περίπτωση της 2ας παραγράφου του παρόντος άρθρου.


Άρθρο 22ο ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ -ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ορισμός: Με τον όρο συνιστώμενη πρακτική εννοείται το διαμορφωμένο και καθορισμένο από τα χαρακτηριστικά του πρότυπο διαδικασίας για την οργάνωση και διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, η ομοιόμορφη εφαρμογή του οποίου κρίνεται επιθυμητή και κατάλληλη από πλευράς αποτελεσματικότητας για την εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού της Ε.Φ.Ο.Μ.

1. Αθλητής/ες της περιφέρειας που συμμετέχοντας στον 1ο γύρο της Β΄ κατηγορίας των αγωνισμάτων του γαλλικού και του αμερικάνικου, ανεβαίνει στην Α΄ κατηγορία των αγωνισμάτων που συμμετέχει ελευθερώνει την θέση του στο επόμενο περιφερειακό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και από την περιφέρεια του ανεβαίνει πάλι ο ίδιος αριθμός αθλητών για τον 2ο γύρο στην Αθήνα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στις περιφέρειες να έχουν μεγαλύτερη σε αριθμό εκπροσώπηση στα εθνικά πρωταθλήματα που διεξάγονται στην Αθήνα.

2. Για τα Πρωταθλήματα Νέων (Junior) στις περιφέρειες, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ (8) συμμετοχές αθλητών για το Αμερικάνικο και έξι (6) για τα υπόλοιπα, διεξάγονται Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

3. Στην περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των σωματείων - μελών στις περιφέρειες ανακαθορίζεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά περιφέρεια στα τελικά της β΄ κατηγορίας.

4. Σε όλα τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα οι αθλητές που διαμένουν μόνιμα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιοχής στην οποία διεξάγεται το Περιφερειακό Πρωτάθλημα αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως του τόπου της έδρας του σωματείου στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

5. Περιφερειακά διεξάγονται όπως και στην Αθήνα και από την Β΄ κατηγορία περιφέρειας έρχονται στην Β΄ Αθήνας 8 αθλητές στο αγώνισμα των τρισπόντων, 16 αθλητές στα αγωνίσματα straight-8ball-9ball και 6 αθλητές στο αγώνισμα του ελευθέρου και του cadre 47/2.
Σε περίπτωση που οι αθλητές της περιφέρειας δεν ανέβουν στην Α΄ κατηγορία του αγωνίσματος τους στον Α΄ γύρο(τρίσποντες-ελεύθερο-cadre 47/2-9ball), τότε επιστρέφουν στην περιφέρεια τους, παίζουν εκεί τον 2ο γύρο Αθήνας και καταλαμβάνουν την θέση που είχαν στον 1ο γύρο.

6.Από κάθε περιφέρεια προκρίνεται για τα τελικά της Β΄ κατηγορίας (αμερικάνικο-γαλλικό) ένας αθλητής. Ο χωρισμός των περιφερειών βρίσκεται στο άρθρο 25 του παρόντος κανονισμού.
Αν δεν δηλωθούν αθλητές από όλες τις περιφέρειες τότε η Ε.Φ.Ο.Μ. αναπληρώνει τις κενές θέσεις από την περιφέρεια /ες από είχε/αν τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών ή κατά δεύτερο λόγο από την περιφέρεια που διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό συλλόγων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ Άρθρο 23ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1. Διεξάγονται αποκλειστικά στις αγωνιστικές έδρες των σωματείων - μελών της Ε.Φ.Ο.Μ. με σύστημα Πρωταθλήματος στο οποίο κάθε ομάδα σωματείου αγωνίζεται ξεχωριστά με όλες τις υπόλοιπες που συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία σε διπλές συναντήσεις (εντός έδρας - εκτός έδρας) που λαμβάνουν χώρα κατά προτίμηση τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη χωρίς τούτο να αποκλείει τη διεξαγωγή αγώνων και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας κατόπιν έγκρισης της Ε.Φ.Ο.Μ.

2. ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΙΣΠΟΝΤΩΝ

α) Στο Ν. Αττικής διεξάγεται Διασυλλογικό Πρωτάθλημα σε δύο Κατηγορίες (Β΄ και Α΄) και από τις Τελικές Κατατάξεις που προκύπτουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου:
i) οι δύο πρώτες ομάδες της Β΄ Κατηγορίας προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία και συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο,
ii) οι δύο τελευταίες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας υποβιβάζονται στην Β΄ ενώ οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της κατάταξης της Α΄ μαζί με τέσσερις (4) ομάδες από την Περιφέρεια αγωνίζονται στην τελική φάση για την ανάδειξη πρωταθλητή Ελλάδας. Σε περίπτωση που δεν έρθουν σύλλογοι από την περιφέρεια οι σύλλογοι της Αθήνας αγωνίζονται σε απλά νοκ-άουτ ( 1-4 / 2-3, ΤΕΛΙΚΟΣ ), σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση γίνονται οι αγώνες με διπλό νοκ-άουτ.

β) Η τελική φάση για την οποία έγινε λόγος στην παρ. α΄ διεξάγεται πάντοτε και ανεξαρτήτως της υποβολής δήλωσης συμμετοχής από σωματεία των Περιφερειών (εκτός των συνόρων του Ν. Αττικής).

γ) Οποιαδήποτε μεταβολή του αριθμού των συμμετεχόντων ομάδων μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης συμμετοχών δεν επηρεάζει το εφαρμοστέο σύστημα αγώνων. Ο αριθμός των από τις περιφέρειες προκρινόμενων ομάδων σωματείων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του τέσσερα (4).
Εάν ο αριθμός των ομάδων της περιφέρειας είναι μεγαλύτερος του τέσσερα (4), τότε διεξάγονται προκριματικοί με το σύστημα πυραμίδας διπλού νοκ-άουτ.

δ) Η ημερομηνία λήξης υποβολής δηλώσεως συμμετοχής για τις ομάδες των σωματείων της περιφέρειας είναι τριάντα ημέρες πριν την ολοκλήρωση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος του Ν. Αττικής, δηλαδή πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των συναντήσεων της τελευταίας αγωνιστικής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος του Ν. Αττικής.
Για τον υπολογισμό της προθεσμίας δε λαμβάνεται υπόψη αυτή η ημέρα της διεξαγωγής των συναντήσεων.

ε) Τα όρια των στεκιών και των παιζόμενων πόντων καθορίζονται για την Α΄ Κατηγορία Διασυλλογικού στους 40 πόντους ή 70 στεκιές και για την Β΄ Κατηγορία Διασυλλογικού στους 30 πόντους ή 60 στεκιές. Στις τελικές φάσεις Α΄ και Β΄ κατηγορίας οι ομάδες αγωνίζονται με σύστημα διπλού νοκ-άουτ και σε σετ (2 νικηφόρα των 15 καραμπολών).

3. ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ
α) Στο Ν. Αττικής διεξάγεται Διασυλλογικό Πρωτάθλημα σε δύο Κατηγορίες (Β΄ και Α΄) και από τις τελικές Κατατάξεις που προκύπτουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου:
i) οι δύο πρώτες ομάδες της Β΄ Κατηγορίας προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία και συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο,
ii) οι δύο τελευταίες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας υποβιβάζονται στην Β΄ ενώ οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της κατάταξης της Α΄ μαζί με τέσσερις ομάδες από τις Περιφέρειες, όπως παρακάτω ορίζονται, αγωνίζονται στην τελική φάση με το σύστημα "πυραμίδα διπλού νοκ-άουτ".

β) Η τελική φάση για την οποία έγινε λόγος στην παρ. α΄ διεξάγεται πάντοτε και ανεξαρτήτως της υποβολής δηλώσεως συμμετοχής από σωματεία των Περιφερειών (εκτός Ν. Αττικής).

γ) Ο αριθμός των προκρινόμενων από τις περιφέρειες ομάδων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του τέσσερα (4) και συγκεκριμένα:

δ) Η ημερομηνία λήξης υποβολής δηλώσεως συμμετοχής για τις περιφέρειες είναι τριάντα ημέρες πριν την ολοκλήρωση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος του Ν. Αττικής, δηλαδή πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των συναντήσεων της τελευταίας αγωνιστικής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος του Ν. Αττικής. Για τον υπολογισμό της προθεσμίας δε λαμβάνεται υπόψη αυτή η ημέρα της διεξαγωγής των συναντήσεων.

ε) Οι αποστάσεις καθορίζονται για την Α΄ Κατηγορία ως εξής:
i) στο αγώνισμα του εννιάμπαλου τα 9 νικηφόρα παιχνίδια,
ii) στο αγώνισμα του οκτάμπαλου τα 8 νικηφόρα παιχνίδια
iii) στο αγώνισμα του straight (14/1) οι 100 πόντοι. Στην τελική φάση 9ball-8ball-straight 100 πόντοι,
και για την Β΄ Κατηγορία ως εξής:
i) στο αγώνισμα του εννιάμπαλου τα 7 νικηφόρα παιχνίδια,
ii) στο αγώνισμα του οκτάμπαλου τα 5 νικηφόρα παιχνίδια,
iii) στο αγώνισμα του straight (14/1) οι 75 πόντοι,

στ) Όσα σωματεία δηλώσουν συμμετοχή στην Κρήτη και την Πελοπόννησο αγωνίζονται σε διπλές συναντήσεις.

ζ) Σε περίπτωση τα σωματεία από την περιφέρεια που δηλώσουν συμμετοχή είναι πάνω από 4 για την τελική φάση θα αγωνισθούν σε μίνι τουρνουά σε διπλές συναντήσεις για να προκριθούν οι 4 ομάδες που θα πάνε στα τελικά.

η) Κάθε αγωνιζόμενη ομάδα στην προκριματική φάση αποτελείται από τέσσερις (4) αθλητές, (2 για το 9ball - 1 για το 8ball - 1 για το 14/1), ενώ κάθε αγωνιζόμενη ομάδα στην τελική φάση αποτελείται από τρεις (3) αθλητές (1 για το 9ball - 1 για το 8ball - 1 για το 14/1). Στις τελικές φάσεις Α΄ και Β΄ κατηγορίας οι ομάδες αγωνίζονται με σύστημα διπλού νοκ άουτ.


Άρθρο 24ο ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

1. Διασυλλογικό Τρίσποντες
α) Η κάθε αγωνιζόμενη ομάδα αποτελείται από τέσσερις (4) αθλητές. Πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε συνάντησης, ο αρχηγός της ομάδας αναφέρει στον υπεύθυνο του συλλόγου υποδοχής τη σύνθεση της ομάδας του.

β) Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Μ. μπορεί με απόφασή του να ρυθμίζει συμπληρωματικά λεπτομέρειες για τον τρόπο, τον χρόνο ή τον τύπο κλπ. αλληλοπαράδοσης των συνθέσεων των ομάδων από τους αρχηγούς καθώς και τη σειρά έναρξης των αγώνων των συναντήσεων.

γ) Η κατάταξη των ομάδων γίνεται σύμφωνα με την κατάταξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου με το σύστημα φιδάκι και αλφαβητικά μόνον για όσες συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα.

δ) Η ορισθείσα βαθμολογία για τις νικήτριες ομάδες είναι δύο (2) βαθμοί, για τις ομάδες που έφεραν ισοπαλία είναι από ένας (1) βαθμός και για τις ηττημένες ομάδες είναι μηδέν (0) βαθμοί.

ε) Ομάδα σωματείου που δεν αγωνίστηκε σε δύο (2) συνεχόμενες αγωνιστικές αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης και υποβιβάζεται κατηγορία.

στ) Ομάδα σωματείου που δεν αγωνίστηκε σε τέσσερις (4) αγωνιστικές στη διάρκεια της περιόδου υποβιβάζεται κατηγορία.

ζ) Ομάδα σωματείου που δεν προσήλθε να αγωνιστεί μέχρι την προγραμματισμένη ώρα ενάρξεως των αγώνων, κηρύσσεται παραιτηθείσα (βγαίνει Forfeit).

η) Ομάδα σωματείου που εμφανίζεται για να αγωνιστεί και οι αθλητές που την αποτελούν δεν φορούν τις εμφανίσεις που έχουν προηγουμένως δηλωθεί στην Ε.Φ.Ο.Μ., κηρύσσεται παραιτηθείσα (βγαίνει Forfeit).

θ) Οι συναντήσεις στις έδρες όλων των σωματείων εντός και εκτός Αθηνών αρχίζουν στις 18.00 για τους πρώτους δυο αγώνες και για τους επόμενους δυο στις 19.30

ι) Στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αντικατάσταση ή προσθήκη αθλητών στη σύνθεση των ομάδων επιτρέπεται αποκλειστικά στο τέλος του πρώτου γύρου και δύο ημέρες πριν από την έναρξη του δεύτερου γύρου. Οι αθλητές που προετέθησαν στη σύνθεση των ομάδων αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις συναντήσεις από την 1η αγωνιστική του δεύτερου γύρου ανεξάρτητα εάν έχουν αγωνισθεί σε άλλη ομάδα προηγουμένως. Αθλητής που συμμετείχε σε αγώνα Διασυλλογικου και δεν είχε δηλωθεί νόμιμα στην σύνθεση της ομάδας προκαλεί τον μηδενισμό του συλλόγου στην συγκεκριμένη συνάντηση, πέραν της τυχόν άλλης ποινής που επιβάλλεται αρμοδίως.

ια) Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Μ. ορίζει επίσης και τα σχετικά με το τρόπο αποστολής και τους αποδέκτες των αποτελεσμάτων των συναντήσεων και οτιδήποτε άλλο συναφές προς αυτά. Αλλαγή της ημερομηνία συνάντησης των ομάδων δύο σωματείων επιτρέπεται μετά από υποβολή δικαιολογημένου αιτήματος ενός εκ των σωματείων και απόφαση της Ε.Φ.Ο.Μ.

ιβ) Τα σωματεία, στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Κατηγορίας συμμετέχουν με maximum τρεις (3) ομάδες. Όποιο σωματείο διαθέτει ομάδα που αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία του αγωνίσματος, έχει δικαίωμα να διαθέτει και μία ομάδα στην Β΄ Κατηγορία. Αν κάποιο σωματείο δεν έχει ομάδα στην Α’ κατηγορία θα έχει μόνο μια στην Β’. Επιτρέπεται το σωματείο να διαθέτει τρεις ομάδες στην Α΄ κατηγορία και καμία στην Β΄ κατηγορία ή δυο ομάδες στην Α΄ κατηγορία και μια στην Β΄ κατηγορία. Όλα τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συνθέτουν μία εκ των ομάδων αποτελούμενη από αθλήτριες κατά το 100% της σύνθεσης.

ιγ) Η Α΄ κατηγορία διεξάγεται με σύστημα δυο (2) πουλ των πέντε (5) ομάδων ένας με όλους ,προκρίνονται στην τελική φάση οι δυο πρώτοι κάθε πουλ και η Β΄ κατηγορία διεξάγεται πουλ με πρόκριση των 2 πρώτων συνεχώς.

2. Διασυλλογικό Αμερικάνικου
α) Οι ίδιοι με τους αναφερόμενους στην παρ. 1 του άρθρου αυτού με τη διαφορά ότι ο αρχηγός της ομάδας δηλώνει πριν από την έναρξη των αγώνων το είδος του αγωνίσματος μπιλιάρδου (9ball - 8ball - straight) στο οποίο οι αθλητές θα αγωνιστούν.

β) Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από 4 ομίλους των 3 ομάδων και προκρίνονται για την τελική φάση οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων. με ομίλους των 3 ομάδων διεξάγεται και η δεύτερη κατηγορία με πρόκριση της πρώτης ομάδος συνεχώς μέχρι να έχουμε 4 που θα πάνε στην τελική φάση για να ανέβουν οι 2 πρώτες στην πρώτη κατηγορία.. απαγορεύεται στον ίδιο όμιλο να υπάρχουν ομάδες από τον ίδιο σύλλογο.

Άρθρο 25ο ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Η Ε.Φ.Ο.Μ. για να διοικήσει αποτελεσματικότερα και να εξυπηρετήσει την ισόρροπη ανάπτυξη του αθλήματος στον Ελλαδικό χώρο κατανέμει την επικράτεια στις παρακάτω περιφέρειες που παρατίθενται με τα σωματεία που περιλαμβάνει η καθεμία.
1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. Αττικής, Νήσοι Αργοσαρωνικού
2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρική & Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια
3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα & Νησιά Βορείου Ιονίου Πελάγους,
4η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Θράκη & Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία
6η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοπόννησος & Νησιά Νοτίου Ιονίου Πελάγους
7η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. Κρήτη
8η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δωδεκάνησα- Νησιά Αιγαίου
9η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Θεσσαλία

Άρθρο 26ο ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ-ΠΑΡΑΒΟΛΑ

1. Οι πρωταθλητές των Α΄ Κατηγοριών όλων των αγωνισμάτων μπιλιάρδου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στ΄ αντίστοιχα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το κόστος των εισιτηρίων μετάβασης και επιστροφής όπως και του παράβολου συμμετοχής (entry fee) και της διαμονής καταβάλλονται από την Ε.Φ.Ο.Μ.

2.
α) Δικαίωμα εγγραφής σωματείου-μέλους 300 Euro
β) Ετήσια συνδρομή σωματείου μέλους 500 Euro
γ) Έκδοση/ ανανέωση αγων. δελτίου αθλητών άνω των 21 ετών 40 Euro
δ) Έκδοση/ ανανέωση αγων. δελτίου αθλητών κάτω των 21 ετών 20 Euro
ε) Δικαίωμα συμμετοχής εκάστης ομάδας σωματείου -μέλους στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα 50 Euro Άρθρο 27ο

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
1. Με απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Μ. είναι δυνατόν τα κείμενα των γενικών και ειδικών κανονισμών να κωδικοποιούνται σε ενιαίο κείμενο με ενιαία κατ’ άρθρο αρίθμηση, υπό τον τίτλο "Ε.Φ.Ο.Μ. - Κανονισμοί - Κανονισμοί Παιδιάς".

2. Κατά την κωδικοποίηση αυτή επιτρέπεται χωρίς αλλοίωση της έννοιας των διατάξεων που ισχύουν, η νέα διάρθρωση του υλικού και η νέα γενικώς κατάστρωση αυτού, η απάλειψη των διατάξεων που έχουν ρητώς ή σιωπηρώς καταργηθεί και η αναγκαία διενέργεια διορθώσεων και προσαρμογών στη φραστική διατύπωση και εν όψει της γενικώς ισχύουσας νομοθεσίας.

Άρθρο 28ο
ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ


Ο παρών Κανονισμός που περιέχει είκοσι οκτώ (28) άρθρα μετά από τις τροποποιήσεις που έγιναν κατόπιν της Εισηγήσεως της Επιτροπής Κανονισμών εγκρίθηκε σήμερα 24.10.2005 από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ο.Μ. που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτό και θα ισχύσει από της έγκρισης της νομιμότητάς του από τον αρμόδιο για τον Πολιτισμό Υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: